Budgetbeheer: geen stress over geldzaken

Heeft u schulden waar u niet vanaf komt? Vindt u het ingewikkeld om uw geldzaken te regelen? Of kent u iemand voor wie dat zo is?

Bij budgetbeheer geeft u de zorg over uw financiën uit handen. Dat klinkt spannend, maar het geeft wel een hoop rust. U heeft geen zorgen meer over onbetaalde rekeningen, incassobureaus of deurwaarders. Geen twijfel over hoeveel er overblijft voor de boodschappen.

Als budgetbeheerder in Alkmaar neem ik tijdelijk het beheer van uw geld over. Maar ik begeleid u ook naar een stabiele financiële situatie. Zo kunt u straks weer genieten van het leven, zonder zorgen over betalingen.

De voordelen:

  • U hoeft de geldzaken niet meer zelf te regelen
  • U leert stap voor stap weer goed met geld omgaan
  • We gaan doelgericht werken aan een gezonde financiële situatie

Hoe werkt budgetbeheer?

Bij budgetbeheer neem ik tijdelijk het beheer van uw geldzaken over. Dat gebeurt altijd vrijwillig: u maakt zelf de keuze en kunt het ook zelf op elk moment stopzetten.

We openen een beheerrekening waarop uw geld wordt gestort. Vanaf die rekening verricht ik alle betalingen. U ontvangt wekelijks of maandelijks leefgeld voor de boodschappen en andere uitgaven.

Samen met u stel ik een budgetplan op en maken we afspraken over het aflossen van eventuele schulden. Zo ziet u precies waar uw geld naartoe gaat. U houdt dus gewoon zicht op uw financiën, maar u hoeft het niet meer allemaal zelf te regelen.

Als onderdeel van het budgetbeheer leer ik u ook weer zelfstandig goed omgaan met geld. We bespreken de financiële valkuilen, hoe u spaargeld kunt opbouwen en hoe u zelf een budgetplan kunt opstellen. Zo voorkomt u financiële zorgen in de toekomst.

Want dát is het doel: dat u straks weer met vertrouwen en kennis zelf uw geld beheert.

 

Voor wie is budgetbeheer?

Budgetbeheer is een prettige oplossing als u moeite heeft met het regelen van uw financiën en hierdoor in de problemen dreigt te raken.

Ook als u de schuldhulpverlening liever vermijdt is budgetbeheer een slimme keuze. U houdt dan zelf de regie en krijgt toch alle begeleiding om snel uit de schulden te raken.

Uw geldzaken uit handen geven is een grote stap. Misschien schaamt u zich ervoor, of vindt u dat u het zelf moet kunnen. Maar problemen met geldzaken kan iedereen overkomen.

Met budgetbeheer krijgt u weer rust, en heeft u niet meer de dagelijkse zorgen over de financiën.

En blijkt tijdens het intakegesprek dat u alles uit handen geven toch lastig vindt? Dan is budgetcoaching ook een mogelijkheid.

 

Wat kost budgetbeheer?

De kosten voor budgetbeheer zijn afhankelijk van uw wensen en situatie. Dit bespreken we tijdens de intake.

Ik werk met een starttarief en daarnaast een abonnementstarief. Zo blijven de kosten overzichtelijk. Voor het starttarief krijgt u een intake bij u thuis, een analyse van uw financiële situatie en een plan van aanpak.

Weten wat het u ongeveer zal kosten? Vraag vrijblijvend een kostenindicatie aan. U zit dan nog nergens aan vast.

 

Zoekt u een budgetbeheerder in regio Alkmaar?

Bent u benieuwd wat ik voor u kan doen? Of wil u een afspraak maken voor een intake? Ik kom graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek.

Neem gerust contact op!

Stuur me een mail op: info@hetweeghuis.nl
Bel naar: 06-21213704
Of vul het contactformulier in